Om hotellet

Midt i hjertet av Fjord-Norge, en halvtimes kjøring sør for Bergen på gården Hauge I Os ligger Bjørnafjorden Hotell (tidligere Bjørnefjorden Gjestetun)  som i all enkelhet er ett vennlig lite  gårds-hotell og tilbyr unike rammer uansett anledning. Vi holder åpent for grupper & arrangement hele året på forespørsel. Sesong åpent fra april-september.
Trinnvis ned mot hagen er ni hus bygget i forskjellig størrelse, alt etter hvilken funksjon de hadde på gården. Vi har 30 overnattings enheter med overnattingskapasitet til 80 +.
Vår måte å jobbe på er vår måte å leve på, vi tror på mormors filosofi, vi er ærlig og lærer stadig nye måter å bevare denne flotte kulturen på.
Vi gleder oss til å glede deg med tydelig forankring i begeistring. En glemt perle på Os, hvor det er hjerte-rom og plass til flere.
Fortid, nåtid og fremtid i skjønn forening.
Møterom og konferansefasiliteter for din virksomhet i en helt unik setting.
Gode rammer for alle arrangement – 5 lokaler av ulik størrelse gir oss fleksibilitet til å skreddersy etter dine ønsker.
Du inviterer gjesten, mens vi arrangerer festen – her kan du senke skuldrene og nyte øyeblikkene.

Historie

Hauge representerer trolig en av de eldste gårdene i området og har etter all sannsynlighet hatt en sentral posisjon i jernalderens politisk og sosiale landskap. I løpet av 1400 tallet kommer gården først over i Munkeliv Kloster i Bergen sitt eie. Deretter overføres eiendommen til Lyse Kloster, som var eier helt frem til 1873. Et rikt og mektig kloster grunnlagt av bisp Sigurd i Bergen, med flere enn 200 gårder i sitt eie. Gårdsnavnet henviser sannsynligvis til de mange gravhaugene i landskapet. Særlig kjent for sin spektakulære plassering og størrelse er den såkalte «Kongshaugen» som ble utgravd av Bergen Museum i 1874. Haugen ble restaurert og ligger i dag inneklemt mellom veien, innkjørselen og bygningene på tunet. Av øvrige synlige kulturminner kan det nevnes flere hauger og bautasteiner.

Det eldste bygget på gården, Løo som i dag huser noen av gjesterommene, er fra 1655.

Omgivelsene

Rammene rundt er utrolig vakre – og lar du deg begeistre av fjord som møter fantastiske fjellmassiver, snødekte topper, og ett glimt av Folgefonna i det fjerne er det her du bør legge ditt neste arrangement. Beliggende på eiendommen har vi også en stor hage et par hundre meter  ovenfor den majestetiske Bjørnafjorden. Fra hotellet er det utsikt til , Rosendal og Tysnesfjellene i det fjerne.

Gården ligger ti minutters gange fra sentrum av Os.

Rekreasjon

Det er flere tur stier og joggeruter i nærområdet. Det går an å kombinere dette med et bad i fjorden (for de fleste av oss vil dette være avhengig av årstid… ).

Bjørnefjorden Golfklubb ligger på eiendommen og er en nihullsbane.  De topp moderne golfsimulatorene i klubbhuset er flittig brukt året rundt. Vi hjelper deg med bestilling av spilletid og utstyret du trenger.

Ønskes kulturaktiviteter ligger Ole Bulls sommervilla Lysøen i nærheten, og Os har et flott Kunst og Kultursenter – Oseana.

Bjørnafjorden Opplevelser holder til på Lepsøy. Vi kan ordne med transport til og fra, og de sørger for aktiviteter som kajakkpadling, båtturer og fisketurer. Har du dykkersertifikat i kategorien «open water diver» kan de ta deg med ut.

Ønsker dere å skreddersy aktiviteter lar vi oss gjerne utfordre, kanskje dere vil  ro en ekte Oselvar, kjøre med hest og slede, padle kano eller ha en mini bootcamp før middag? Som sagt, by oss gjerne på en utfordring.