Aktiviteter

Bruk tiden etter kurset med gruppen til å forsterke relasjoner blant medarbeidere! Vi tilbyr ulike aktiviteter til store og små samlinger. Vi har tilbud til enhver smak: om man liker kultur, historie, sport eller vil ha det litt ekstremt. Uansett lover vi moro og spenning.

Lagaktiviteter

Bjørnafjorden Opplevelser holder til på Lepsøy. Vi kan ordne med transport til og fra, og de sørger for aktiviteter som kajakk padling, båtturer og fisketurer. Har du dykkersertifikat i kategorien «open water diver» kan de ta deg med ut.

Golf-moro

Vår nabo Bjørnefjorden Golfklubb står for en aktiv og morsom teambuilding, hvor man får lære seg å spille golf ved hjelp av en instruktør, og så kan to lag konkurrere mot hverandre. Golfklubben har mulighet til å ta inn grupper året rundt. Spillet foregår enten ute på banen eller inne på den moderne simulatoren. Pris per person uansett gruppestørrelse: 300, Inkluderer: 2 timer på banen, leie av køller og forbruk av baller.

Oselvarverkstaden/ Oselvarlaget

Ved Oselvens utløp ble verkstaden ferdigstilt i
1997. Oselvarbåtene har gjort Os-navnet kjent langt utenfor landets grenser. Oselvaren er en trebåt som blir brukt til roing og seiling. I Os blir den tusen år gamle båtbyggerkunsten nå videreført, da verkstaden er et prosjekt som har som mål å verne om og videreføre trebåt handverket. Vi tilbyr omvisning i verkstaden, samt en kort innføring i Oselvarens historie. Det er gangavstand, bortimot 800 meter. Se gjerne hjemmesiden: www.oselvarverkstaden.no
Omvisning og film på dagtid er 100,- per person, på kveld og helg er det minimum 1500,- eventuelt 150,- per person. Det må bestilles tid på forhånd da det ikke alltid er folk tilstede. De kan være ute på andre oppdrag, i skogen eller hogger tømmer.

Kapproing med Oselvar

Verkstedsbesøk kombineres ofte med et besøk i nabonaustet der Oselvarlaget holder til. Dette er en gjeng med entusiastiske ”oselvar elskere” som på dugnad har bygget sitt eget naust og samlet mange gamle oselvarbåter. Det er svært populært når denne lystige gjengen arrangerer kapproing på fjorden mellom flere lag, med fire gjester i hver båt der flere kan ha gleden av vannblemmer i hendene etter å ha ført vinnerlaget til kaien. Pris er kr 1800,- pr båt

Lysøen

Ole Bulls praktbygg er åpent for omvisning hele sommerhalvåret (18. mai – 31. aug.) Hvite små turstier og badestrand. Kafé. Tilkomst med buss eller bil ca 15 min.+ båt. Minimumspris 2000,- For gruppe 40/10 pr person. Pris båt 60/30 t/r. Priser utenom åpningstid fås på forespørsel.

Galleri Solbakkestova

Omvisning i Arne og Vidar Mælands galleri, ca 1 time. Skulpturer i bronse og marmor både ute og inne samt et utvalg av malerier. Transport påkrevd, avstand ca 3 km. Pris på forespørsel.

Båtturer

Hardangerfjordekspressen har daglige avganger direkte fra Os til Rosendal i tillegg til Flesland-Os. www.rodne.no

Oseana kunst og kultursenter

Kulturhuset innehar Griegsamlinga, store deler av Per Grieg Sr sin samling. Verk av bl.a. Munch, Kittelsen, Tidemann, Gude. Ligger i gangavstand. Pris for grupper etter avtale. Oseana er et topp moderne kulturhus med tilbud fra opera og klassisk musikk til revy, festivaler og rockekonserter. For program, se www.oseana.no Billetter til forestillinger bestilles hos Billettservice.

Turstier

Rundt oss finnes et stort utvalg av turløyper. Vi er behjelpelig med å peke ut både korte og lengre turer. En spasertur på Kyststien langs Bjørnefjorden, eller kanskje en tur på Borgafjellet? (Ca 2 timer t/r)

Osbadet

Svømme og badeanlegg for alle aldersgrupper. Basseng 25m, terapibasseng, barnebasseng, rutsjebane, boblebad, badstue, solarium. Avstand ca 3,5km. Priser på forespørsel.
Actic Gym og bad (treningssenter) finnes i samme bygg.